L'Équipe weet het zeker: Mbappé niet tegen Oranje, Fransen nemen geen risico

L'Équipe weet het zeker: Mbappé niet tegen Oranje, Fransen nemen geen risico
18 juni om 16:53
Laatste update: 18 juni om 16:55

Kylian Mbappé komt vrijdagmiddag niet met Frankrijk in actie tegen Oranje. Dat weet L'Équipe, de grootste en meest betrouwbare sportkrant van het land, met enige zekerheid te zeggen. Er wordt geen risico genomen met de aanvoerder van Les Bleus, die maandagavond een gebroken neus opliep in de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk.

Mbappé kwam in de slotfase van het duel met Oostenrijk hard in botsing met verdediger Kevin Danso. De aanvoerder van de Fransen werd in de negentigste minuut gewisseld voor Olivier Giroud. Gezien de ernst van het letsel, wordt de tijd genomen een speciaal masker te maken voor de sterspeler, zodat hij eraan kan wennen.

Het is nog onduidelijk of Mbappé wél in actie kan komen tegen Polen in de laatste groepswedstrijd op 25 juni in Dortmund. Als Frankrijk zich dan al heeft geplaatst voor de knock-outfase, lijkt het aannemelijk dat de staf hem spaart voor de achtste finales.

Nederland - Frankrijk begint vrijdagavond om 21.00 uur in Leipzig. Beide ploegen hebben drie punten na één speelronde drie punten verzameld in poule D.