Conceição dolblij na heldenrol bij Portugal: "Dit voelt echt fantastisch"

Conceição dolblij na heldenrol bij Portugal: "Dit voelt echt fantastisch"
19 juni om 08:55

Voormalig Ajacied Francisco Conceição was dinsdag in Leipzig de absolute held van Portugal. De aanvaller trad in de voetsporen van zijn vader en was bijzonder gelukkig na zijn winnende treffer in de openingswedstrijd van Potugal dit EK tegen Tsjechië.

In de negentigste minuut kwam Conceição binnen de lijnen voor Vitinha en hielp Portugal in de extra tijd aan een zwaarbevochten zege. "Ik probeer het team op elke mogelijke manier te helpen en ik ben heel gelukkig dat ik dat nu op deze wijze heb kunnen doen," zei de stralende ex-Ajacied in gesprek met O Jogo.

"Dit voelt echt fantastisch. Ik ben heel vereerd om mijn land te mogen vertegenwoordigen en dan zit ook nog mijn hele familie op de tribune. Ik wilde mijn land vreugde brengen, maar ook zeker mijn familie. Ik wil dit doelpunt aan hen opdragen. Zij hebben het niet altijd makkelijk," vertelde Conceição, die bij FC Porto is herenigd met zijn vader Sérgio, de trainer van de Portugese topclub. In eigen land liggen de Conceição's vaak onder een vergrootglas.

Sérgio Conceição speelde 56 interlands voor Portugal. Met zijn doelpunt op een EK trad Francisco in de voetsporen van zijn vader. "Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen. Alle jongens kwamen naar me toe om mij te feliciteren. Dat zegt veel over de mentaliteit. Het draait bij ons niet alleen om de eerste elf. We weten dat elke speler het verschil kan maken. Je moet wel rustig blijven en de kans grijpen wanneer je die krijgt."

22 juni komt Portugal voor de tweede keer dit toernooi in actie. In het Signal Iduna Park is Turkije de tweede opppnent in de groepsfase van dit EK.