Go Ahead Eagles begint Conference League-avontuur tegen Noren

Go Ahead Eagles begint Conference League-avontuur tegen Noren
19 juni om 14:14
Laatste update: 19 juni om 14:17

Go Ahead Eagles begint haar Europese avontuur komend seizoen tegen SK Brann uit Noorwegen. De Deventenaren gingen woensdagmiddag in de koker tijdens de loting voor de tweede voorrondes van de Conference League. De ploeg van trainer René Hake moet drie rondes overleven om het hoofdtoernooi te bereiken.

De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 25 juli en 1 augustus. Go Ahead begint in de eigen Adelaarshorst en reist een week later af naar Bergen, in het zuiden van Noorwegen.

Vorig seizoen speelde AZ nog tegen SK Brann. De Alkmaarders schakelden de Noren na strafschoppen uit en bereikten zodoende de groepsfase van de Conference League. In 1997 speelde PSV tegen Brann, in 1984 had NEC ooit eens de eer om naar Bergen te reizen. In 1978 deed FC Twente dat eens.

Go Ahead plaatste zich via de play-offs van de Eredivisie voor Europees voetbal. De club rekende na verlenging af met FC Utrecht. De laatste keer dat Go Ahead Europees speelde, was in het seizoen 2015/2016. Toen ging de ploeg wegens een goede klassering in het fair-playklassement de voorrondes van de Europa League in, maar strandde het tegen Ferençvaros.