Dit zegt Arne Slot tijdens zijn eerste interview als coach van Liverpool

Dit zegt Arne Slot tijdens zijn eerste interview als coach van Liverpool
19 juni om 17:27

Arne Slot heeft zijn eerste interview als hoofdtrainer van Liverpool gegeven en blikte vooruit op zijn nieuwe avontuur. De Nederlandse coach sprak met de clubmedia over zijn plannen en verwachtingen. Woensdag was zijn eerste officiële werkdag in Engeland.

Slot zei zich energiek en opgewonden te voelen na zijn vakantie. "Ik kijk echt uit naar de nieuwe uitdaging die voor mij ligt", aldus Slot. "We kijken hier naar het trainingscomplex, dat fantastisch is, en er zijn veel dingen om naar uit te kijken. Het team komt over een paar weken terug en ik kijk uit naar een nieuw begin na een mooie periode bij Feyenoord."

Slot nam op 1 juni het stokje over van Jürgen Klopp na drie succesvolle seizoenen bij Feyenoord. Hij sprak vol bewondering over Klopp en diens nalatenschap bij Liverpool. "Hij heeft Liverpool in de best mogelijke wijze achtergelaten", zei Slot. "Hij gaf me meer dan een paar goede tips, maar wat mij het meest opviel was dat hij zo blij voor mij was en dat hij zei mijn grootste fan te zijn."

De nieuwe hoofdtrainer zei dat zijn speelstijl vergelijkbaar is met die van Klopp. "Ik denk dat er zeker overeenkomsten zijn en dat is ook een van de redenen waarom ik hier ben", vertelde Slot. "Ze zochten niet exact hetzelfde type, maar ik denk dat als iets succesvol is geweest, je dat graag wilt voortzetten."

Slot neemt zijn assistent Sipke Hulshoff en performance coach Ruben Peeters mee naar Liverpool. "Wij werken al drie jaar samen en weten precies wat we willen op het gebied van speelstijl", zei Slot over zijn staf. Hulshoff, die ook assistent was bij het Nederlands elftal, en Peeters, die drie seizoenen bij Feyenoord werkte, zijn volgens Slot belangrijke aanvullingen voor Liverpool.

Hij sloot af met een boodschap aan de fans. "Ik zal alles binnen mijn macht doen om het team op de best mogelijke manier te leiden. Ik verwacht dat de fans en spelers hetzelfde doen, en dat zal mijn werk een stuk makkelijker maken."