NEC doet snel zaken: vervanger van Cillessen heeft al getekend in Nijmegen

NEC haalt Stijn van Gassel van Excelsior
19 juni om 18:15

NEC heeft snel geanticipeerd op het vertrek van Jasper Cillessen. Stijn van Gassel heeft in Nijmegen getekend en komt over van het gedegradeerde Excelsior. Cillessen vertrok richting Las Palmas UD in Spanje.

Met de transfer van Van Gassel richting Nijmegen zal geen transfersom gemoeid zijn. De doelverdediger en tevens aanvoerder van de Kralingers kon transfervrij vertrekken na de degradatie richting de Keuken Kampioen Divisie, omdat zijn contract afliep. Al snel toen het nieuws naar buiten kwam dat Cillessen ging vertrekken bij NEC kwam de 27-jarige in beeld als vervanger.

In De Goffert tekent Van Gassel tot medio 2026, met een optie voor nog een extra seizoen. Hij moet komend seizoen de strijd aangaan met het 21-jarige keeperstalent Robin Roefs van NEC. Afgelopen seizoen kwam Roefs mede door de blessures van Cillessen tot negen wedstrijden in het eerste elftal.

Van Gassel trekt door de degradatie na drie jaar de deur van Excelsior achter zich dicht. Hij keepte afgelopen seizoen in alle competitiewedstrijden voor de Rotterdammers en ook stond hij onder de lat in de play-offs. Hij kreeg 73 doelpunten om de oren en hield in totaal zes keer de nul. Dat lukte niet in de KKD-play-offs. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!