Vermoedelijke opstelling Engeland

Vermoedelijke opstelling Engeland: Southgate houdt vast aan dezelfde elf

20 juni om 11:40

Gareth Southgate gaat niets veranderen aan zijn basisopstelling voor het cruciale duel met Denemarken. De bondscoach kreeg echter wel ander slecht nieuws te horen. Hoe ziet de vermoedelijke opstelling van Engeland eruit? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Jude Bellingham werd de grote man tegen Servië. De ster van Real Madrid kopte op spectaculaire wijze raak en zorgde daarmee voor de enige goal tijdens het openingsduel van The Three Lions. Engeland maakte uiteindelijk weinig indruk, maar wist wel de voorsprong te houden en daarmee deden de manschappen van Southgate goede zaken. Denemarken speelde niet veel later gelijk tegen Slovenië en daarmee kan Engeland met een overwinning zeker zijn van de achtste finales.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Engeland?

Hoewel Southgate een luxeprobleem heeft besloot hij Cole Palmer de gehele wedstrijd op de bank te houden. Phil Foden, Bukayo Saka en Harry Kane kregen de voorkeur in de voorhoede. Daarachter vulde Declan Rice en Trent Alexander-Arnold de gaten van Bellingham. In de achterhoede speelden Kieran Trippier en Kyle Walker vanaf de vleugels en Marc Guéhi en John Stones in het centrum. 

Toch was er nog slecht nieuws voor de Engelse bondscoach. Luke Shaw werd opgeroepen, maar de linksback van Manchester United is wederom geblesseerd. Southgate maakte zelf op zijn persconferentie bekend dat Shaw niet fit genoeg is voor het duel met Denemarken. Wanneer hij mogelijk terugkeert is nog niet bekend.

Opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Guehi, Trippier; Rice, Alexander-Arnold; Saka, Bellingham, Foden; Kane.