Duitse kranten lovend na tweede zege: 'Gündogeil! Vertrouwen in EK-zege groeit'

Dit schrijven de Duitse kranten na de winst tegen Hongarije op het EK 2024
20 juni om 07:31

Na een indrukwekkende 5-1 overwinning tegen Schotland in hun openingswedstrijd, heeft Duitsland ook hun tweede groepswedstrijd op het EK in eigen land gewonnen. In Stuttgart versloeg de Duitse nationale ploeg Hongarije met 2-0, waardoor ze zich verzekerden van een plek in de achtste finales. VoetbalNieuws.nl dook voor je in de Duitse ochtendkranten, om de algemene opinie te peilen.

Duitse kranten over Duitsland - Hongarije

BILD: "GUNDOGEIL!"
De Duitse krant BILD was vol lof over de prestaties van aanvoerder Ilkay Gündogan. "GÜNDOGEIL!", kopte het meest befaamde Duitse tabloid. "Onze kapitein is onze beste man. Met een assist en een doelpunt is Gündogan de garantie voor de overwinning bij de 2-0 tegen Hongarije." BILD benadrukte het doorslaggevende moment in de 22e minuut toen Gündogan zich door de verdediging van Hongarije worstelde en de bal naar Jamal Musiala speelde, die vervolgens scoorde. "Na de pauze zorgde de Barcelona-ster zelf voor de beslissing." Gündogan scoorde zijn eerste EK-doelpunt in de 67e minuut en bracht Duitsland daarmee naar de overwinning.

Kicker prees de veerkracht en effectiviteit van het Duitse team. "De veerkracht tegen Hongarije is opmerkelijk, evenals de sfeer in Stuttgart. Met een verdienstelijke 2-0 overwinning op Hongarije staat het DFB-team al na de tweede groepswedstrijd in de achtste finale." De krant vermeldt dat Duitsland nu als een van de vier beste groepsderden zeker is van de volgende ronde. "Nog nooit eerder heeft een DFB-team in een EK-groepsfase zeven doelpunten gescoord - en de wedstrijd tegen Zwitserland komt nog."

"De droom van een Europees kampioenschap begint vorm te krijgen"
Kicker
benadrukt ook dat de Duitse ploeg nu als een van de favorieten voor de titel wordt gezien. "Het Duitse team heeft laten zien dat het kan presteren onder druk en heeft de kwaliteiten om ver te komen in het toernooi. De droom van een Europees kampioenschap op eigen bodem begint vorm te krijgen."

De Süddeutsche Zeitung belichtte het tactische inzicht van coach Julian Nagelsmann. "Nagelsmanns plan kwam perfect uit. De scheiding van de ploeg in 'Workers' en 'Magicians' heeft zijn vruchten afgeworpen." De krant merkt op dat de verwachtingen voor Duitsland hoog zijn. "Met deze overwinningen heeft Duitsland laten zien dat het een serieuze kanshebber is voor de Europese titel. De ploeg speelt met vertrouwen en lijkt goed op elkaar ingespeeld. Als ze deze vorm kunnen vasthouden, is de kans groot dat ze ver komen in het toernooi."