Vermoedelijke opstelling Italië tegen Spanje op het EK 2024

Vermoedelijke opstelling Italië: Spalletti vertrouwt op winnende elf tegen Spanje

20 juni om 07:47

Na het succes tegen Albanië in Dortmund (2-1 winst) is de Italiaanse bondscoach Luciano Spalletti van plan om dezelfde formatie te gebruiken voor de tweede groepswedstrijd van het EK, tegen SpanjeVoetbalNieuws.nl neemt voorafgaand aan deze kraker de vermoedelijke opstelling van Italië met je door.

Gianluigi Donnarumma is de onbetwiste nummer één onder de lat. Zijn ervaring en betrouwbaarheid maken hem een vaste keuze voor Spalletti. Giovanni Di Lorenzo, Riccardo Calafiori, Alessandro Bastoni, en Federico Dimarco vormen de defensie. Centraal in de verdediging lijkt Calafiori de voorkeur te krijgen boven Gianluca Mancini en Alessandro Buongiorno om samen met Bastoni een solide duo te vormen.

Het duo Jorginho en Nicolo Barella zorgt voor een goede balans op het middenveld. Laatstgenoemde maakte in Dortmund de winnende treffer tegen de Albanezen. Federico Chiesa, Davide Frattesi en Lorenzo Pellegrini spelen achter de spits en bieden creativiteit en scorend vermogen. Chiesa's snelheid, Frattesi's techniek en Pellegrini's intelligentie maken hen een gevaarlijk trio voor elke verdediging.

Gianluca Scamacca is de beoogde spits, hoewel Mateo Retegui op de loer ligt voor een mogelijke basisplaats. Scamacca's fysieke aanwezigheid en neusje voor de goal geven hem voorlopig echter de voorkeur.

Vermoedelijke opstelling Italië: Donnarumma; Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco; Jorginho, Barella; Frattesi, Pellegrini, Chiesa; Scamacca.

Spanje - Italië begint donderdagavond om 21.00 uur in Gelsenkirchen. VoetbalNieuws.nl zal vanaf dat tijdstip live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.