Amsterdams transfernieuws tegengesproken: 'Ajax meldde zich nog niet in Frankrijk'

Ajax meldde zich nog niet voor Pablo Rosario
20 juni om 11:50

Ajax is mogelijk helemaal nog niet dichtbij de komst van Pablo Rosario. In tegenstelling tot ESPN spreekt De Telegraaf dat nieuws tegen. Eerder kwam naar buiten dat de Amsterdammers al bijna rond waren met de oud gediende van Francesco Farioli.

"Rosario is een vierjarige aanbieding gedaan", vertelt Telegraaf-journalist en Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-off. Volgens Verweij is er dus wel contact geweest tussen club en speler, maar is er nog lang geen akkoord. "Als ik dan elders lees dat de clubs er bijna uit zijn, terwijl er nog geen contact is tussen de clubs, dan gaan mensen er hun eigen nieuws van maken. Dat mag iedereen doen, maar daar is nog geen sprake van."

Hoewel er dus nog geen deal is, verwacht Verweij wel dat deze er gaat komen. "De transfersom is niet de hoofdprijs en ik kan me voorstellen dat Rosario inmiddels weet wat hij bij Ajax kan verdienen." Eerder meldde ESPN dat de Amsterdammers en OGC Nice tot een transfersom van rond de zeven miljoen euro zijn gekomen.

Het eerste voorstel van Ajax wees Rosario nog van de hand. Een contract tot medio 2028 ligt klaar voor de middenvelder in Amsterdam, maar er is nog een groot verschil tussen beide partijen. Een tegenvoorstel wordt spoedig verwacht. Daarmee zou Rosario na drie jaar afwezigheid terugkeren in de Eredivisie. Eerder won hij de Nederlandse titel met PSV.