Francesco Farioli over kennismaking met Ajax, Alex Kroes en transfers

Farioli lyrisch over Kroes, maar ontwijkt transfergeruchten: wat zegt de Italiaan?

20 juni om 13:35

Francesco Farioli is lyrisch over de samenwerking met Alex Kroes. De kersverse Italiaanse trainer van de Amsterdammers werkt graag samen met de technisch directeur. Wat zegt Farioli over Kroes en de kennismaking met de spelersgroep van AjaxVoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Ajax is alweer druk bezig met het voetbalseizoen 2024/2025. Farioli moet het rampseizoen van vorig jaar uit de gedachten laten verdwijnen, maar de Italiaan gaat een lange zomer tegemoet. De Amsterdammers beginnen eind juli al aan de tweede voorronde van de Europa League en treffen daarin FK Vojvodina. Enkele weken daarvoor zal Ajax op de Wageningse Berg in Gelderland een trainingskamp beleggen.

Wat zegt Farioli over Alex Kroes?

"Alex is de beste baas die ik had kunnen wensen", spreekt Farioli tijdens een interview voor de camera's van ESPN. "Ik ben verliefd geworden op zijn energie en zijn verlangen om dingen hier te veranderen. Zijn manier van werken is exact hetzelfde als mijn manier. Hij is waarschijnlijk één van de redenen waarom ik de nieuwe trainer ben van Ajax."

Hoewel de afgelopen weken de volle aandacht van de meeste voetbalfans richting het Europees Kampioenschap ging zaten de twee niet stil bij Ajax. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zijn de twee op de club te vinden. "Wij zijn de eerste die op De Toekomst verschijnen, maar ook de laatste die hier vertrekken. En dat is absoluut geen act."

Wat zegt Farioli over de kennismaking met de spelersgroep?

"De kennismaking was zeer positief", concludeert de Italiaan. "Uiteraard brengt dat een hoop emoties met zich mee. Ik ben natuurlijk de nieuwe in de groep en ik probeer nieuwe energie te brengen. Maar ik krijg ook heel veel positieve energie van de groep terug. We maken nu de eerste stappen in de juiste richting. De eerste dagen zitten we nog even op de roze wolk, maar we moeten ons bewust worden van de stappen die we moeten zetten."

Binnen de Ajax-selectie heerst ook het de motivatie om het vorige seizoen zo snel mogelijk te vergeten. "Ik voel het verlangen van de groep om dingen te veranderen. Zo kort na het afgelopen seizoen hebben de spelers altijd nog wat ‘krasjes’, maar we moeten keihard trainen en elke dag verbeteren. Klaar zijn voor de grote uitdagingen die wachten."

Wat zegt Farioli over transfers?

Hoewel Ajax mogelijk dichtbij de komst van Pablo Rosario is en ook Wout Weghorst op de radar heeft staan is Farioli niet bezig met de transfers. "Rosario? Ik weet niet of hij terugkomt naar Nederland. Het gaat niet om de spelers die hier nu niet zijn. Maar ik ben fan van de speler en hij was erg belangrijk voor mij bij Nice. Maar het is niet netjes om over spelers van andere clubs te praten." Het antwoord over Weghorst is ook duidelijk: "Ik wil alleen over spelers van Ajax praten."