Mbappé niet de enige: Zwitserse verdediger ondergaat hetzelfde lot en breekt neus

Fabian Schär breekt neus
20 juni om 14:20

Kylian Mbappé is niet meer de enige speler op het Europees Kampioenschap met een gebroken neus. Ook tijdens Zwitserland - Schotland raakte een van de Zwitsers geblesseerd aan zijn neus. Welke verdediger onderging hetzelfde lot? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Mbappé kan mogelijk het duel met Nederland missen. De Franse superster brak tijdens de openingswedstrijd tegen Oostenrijk zijn neus. In een luchtduel kopte hij op de schouder van Kevin Danso. Wat volgde was een lange blessurebehandeling, waarna bleek dat de neus gebroken was. Ondanks zijn blessure verscheen Mbappé wel op het veld voor het duel met Oranje, maar het is nog altijd onduidelijk of hij zal gaan spelen.

Welke Zwitser heeft een gebroken neus?

Het was niet de wedstrijd van Fabian Schär tegen Schotland. De Zwitsers en Schotten speelde met 1-1 gelijk, maar de openingstreffer kwam op naam van de Newcaslte United-verdediger. Het onfortuinlijke was echter dat het een treffer in eigen doel was. Kort daarvoor ging het al mis voor Schär, want in een luchtduel kwam hij hard samen met Anthony Ralston.

"Mijn neus is gebroken", vertelde Schär zelf voor de Zwitserse televisiezender Blue Sport. "Er waren, zoals we verwacht hadden, veel tackles en duels. Ze maakten het ons enorm lastig." Uiteindelijk speelde de 32-jarige het duel wel uit, maar het is net als bij Mbappé nog onduidelijk of hij in het laatste groepsduel kan spelen. Door het gelijke spel is Zwitserland nog altijd niet zeker van de volgende ronde. In de laatste wedstrijd treffen zij Duitsland.