Kylian Mbappé wil spelen tegen Nederland

'Mbappé wil spelen tegen Oranje: masker arriveert spoedig en snel laatste test'

20 juni om 14:30

Kylian Mbappé heeft nog altijd goede hoop om in actie te komen tegen Nederland. De Franse aanvoerrder zijn masker arriveert spoedig. Tijdens de afsluitende training zal de laatste test zijn voor de aanvaller.

'Wanneer een beslissing valt over het wel of niet meespelen van Mbappé is niet bekend', concludeert de NOS na een gesprek met de woordvoerder van het Franse nationale elftal. 'Wel is duidelijk dat Mbappé ondanks zijn gebroken neus wil voetballen tegen Nederland.'

Volgens de laatste informatie is het masker onderweg richting Duitsland. Tijdens de training op woensdag verscheen Mbappé wel op het trainingsveld, maar trainde hij apart van de groep. Voor Les Bleus richting Leipzig trekt moet de bescherming binnen zijn en de laatste training moet het ijkpunt worden voor de aanvller. 

Nederland en Frankrijk staan op vrijdag 21 juni tegenover elkaar in Leipzig. Het duel begint om 21.00 uur. Voor Nederland was er richting het treffen wel goed nieuws, want Brian Brobbey leek volledig hersteld van zijn blessure.