Wie hebben we daar: Eredivisie-topscorer gearriveerd in Portugal voor transfer

Vangelis Pavlidis gearriveerd in Portugal voor Benfica transfer
20 juni om 15:45

Vangelis Pavlidis is in Lissabon gearriveerd om zijn transfer naar Benfica af te ronden. De Griekse spits werd opgevangen op het vliegveld door de Portugese media. Naar verluidt krijgt AZ een transfer van ongeveer twintig miljoen euro.

Kort nadat het nieuws naar buiten sijpelde dat VfB Stuttgart in de markt was voor Pavlidis, koos de spits eieren voor zijn geld. De Griek kon meer geld verdienen bij de nummer twee van de Bundesliga en ook AZ kon een hogere transfersom verwachten. Toch stond de keuze van Pavlidis al vast en had hij zijn zinnen gezet op een transfer naar Benfica.

Bij Benfica komt Pavlidis in aanraking met oud-PSV trainer Roger Schmidt. Afgelopen seizoen kende de Duitser een teleurstellend seizoen met een tweede plaats en de uitschakeling in de Europa League door Olympique Marseille. Bij O Glorioso krijgt hij onder andere concurrentie van Casper Tengstedt, Arthur Cabral en Marcos Leonardo.

Afgelopen seizoen kroonde Pavlidis zich tot gedeeld topscorer van de Eredivisie. In een lange strijd met Santiago Gimenez en Luuk de Jong moest hij uiteindelijk de titel delen met de PSV-spits. In 34 competitiewedstrijden scoorde de Griek 29 keer en leverde hij ook nog vier assists af. Naar verluidt tekent hij een contract tot mogelijk medio 2029.