Slovenië verrast bijna opnieuw: Jovic kopt in slotseconde gelijkmaker binnen

Wedstrijdverslag Slovenië - Servië
20 juni om 16:57

Slovenië en Servië hebben de punten moeten delen. Luka Jovic werd het goudhaantje door in de allerlaatste seconde toch nog de gelijkmaker op het bord te zetten. In de 95ste minuut kopte hij de 1-1 binnen.

Hoewel enkele uren voor het duel tegen Slovenië naar buiten kwam dat Servië mogelijk het Europees Kampioenschap ging verlaten, trapten Slovenië en Servië toch om 15.00 uur af in München. Aan die aftrap verscheen ook Dusan Tadic. De oud-Ajacied uitte openbaar kritiek op de Servische bondscoach en moest daarvoor door het stof, maar het leverde hem wel een basisplek op in het tweede groepsduel. Samen met Aleksandar Mitrovic en Dusan Vlahovic vormde hij de aanval.

In de eerste helft had Servië vooral de bal, maar tot echt grote kansen kwamen zij niet. Die kwamen vanaf het begin juist aan de andere kant. Slovenië kreeg, wanneer het de bal veroverde, veel ruimte en kon rap richting het doel van Servië. Predrag Rajkovic bleek vanaf het begin wakker en voorkwam al vroeg twee tegentreffers. Het dichtste bij kwamen de Slovenen via Timi Elsnik. De middenvelder passeerde Rajkovic wel, maar zag zijn poging uit elkaar spatten op de paal. Vanuit de rebound wist Benjamin Sesko ook niet raak te schieten.

De Serven waren nog dichtbij via Mitrovic, maar beide ploegen zochten uiteindelijk de rust op met een 0-0 gelijkspel. In de rust besloot Dragan Stojkovic in te grijpen en vlak na de hervatting van de wedstrijd bleek het zin te hebben. De Serven kozen veelvuldig de aanval en kregen de Slovenen onder druk. Scoren lukte het land echter niet.

Uiteindelijk viel de openingstreffer dan ook aan de kant van de Serviërs. Kort na aanvallende wissels bij Servië verscheen verdediger Karnicnik oog-in-oog met Rajkovic. De Servische keeper kon dit keer niets doen en zag de bal tegen de touwen verdwijnen. Het antwoord van Servië leek ook vlug te komen, want na een heerlijke voorzet kon Mitrovic koppen. Tot zijn eigen verbazing eindigde de bal niet in het doel, maar tegen de lat.

Het doelpunt van Karnicnik maakte veel los bij Servië. Het land koos na de tegentreffer vol de aanval en Slovenië werd ver teruggedrongen op de eigen zestien. Hoewel de tranen de Serven nader stonden dan het lachen was er toch een vreugde explosie. Luka Jovic, een invaller, bleek het goudhaantje. Met de allerlaatse trap van de wedstrijd slingerde Servië een corner voor en Jovic kopte raak. Daarmee deelden de landen de punten.