'Licentiecommissie trekt maandag licentie Vitesse in'

Voetbal International: Commissie trekt maandag licentie Vitesse in

20 juni om 18:10
Laatste update: 20 juni om 18:21

Bronnen rondom Vitesse melden dat de licentiecommissie maandag bij samenkomt om een besluit te nemen over de licentie van de club. Volgens Voetbal International gaat het om een besluit tot intrekking. Het is Vitesse niet gelukt om maandag, de dag van de deadline, een sluitende begroting in te leveren bij de KNVB. Daarnaast heeft de club nog geen bankrekening en accountant, wat andere voorwaarden zijn voor het behoud van de licentie.

Vitesse heeft een schuld van ruim veertien miljoen euro openstaan bij de Amerikaanse Coley Parry. Met een combinatie van twee partijen dacht de club uit Arnhem tot een overname te komen, maar de potentiële eigenaren kwamen er niet uit met de Amerikaanse schuldeiser. De nieuwe investeerders zouden bereid geweest zijn om een deel van de schuld te betalen en het begrotingstekort voor volgend seizoen te financieren. Hun voorwaarde was dat Parry dan ook water bij de wijn zou doen, maar daar was de Amerikaan niet toe bereid.

Maandag was de deadline voor Vitesse om een sluitende begroting in te dienen bij de KNVB. De club heeft een begroting ingediend, maar deze was niet sluitend en voldoet dus niet aan de eisen. Als de licentiecommissie volgende week inderdaad besluit tot intrekking, dan kan Vitesse nog in beroep. De club zal dan moeten laten zien dat er een dekkend reddingsplan komt en garanderen dat er een bankrekening en accountant zijn.