'Transfertargets van Ajax zetten hun zinnen op overgang naar Amsterdam'

'Transfertargets van Ajax zetten hun zinnen op overgang naar Amsterdam'
20 juni om 19:15
Laatste update: 20 juni om 19:02

Pablo Rosario en Wout Weghorst hebben hun zinnen gezet op een transfer naar Ajax, zo melden meerdere bronnen. Op dit moment zijn er echter nog geen onderhandelingen tussen de clubs.

Volgens Tim van Duijn van Voetbal International hoopt Rosario de overstap naar Ajax te maken. De middenvelder van OGC Nice zou graag terugkeren naar Nederland. Hoewel de clubs nog niet in gesprek zijn, zou de wens van de speler de doorslag kunnen geven. Rosario heeft een vierjarige aanbieding van Ajax ontvangen, maar het is ook afhankelijk van Nice of de transfer doorgaat.

Weghorst wil eveneens naar Amsterdam verhuizen. De spits van Burnley werd eerder gelinkt aan FC Twente, maar zijn voorkeur lijkt nu bij Ajax te liggen. Ook hier moeten de clubs het nog eens worden over de voorwaarden van de transfer.

Van Duijn stelt dat als een speler graag wil, het meestal wel goed komt. Voor zowel Rosario als Weghorst is het nu afwachten of Ajax en de betreffende clubs tot een akkoord kunnen komen. ESPN meldt dat de onderhandelingen tussen Ajax en Nice voorspoedig zouden verlopen, maar dit wordt weersproken door zowel Van Duijn als Mike Verweij van De Telegraaf.

De komende dagen zullen waarschijnlijk meer duidelijkheid brengen over de mogelijke transfers van Rosario en Weghorst naar Ajax.