Engeland en Denemarken delen de punten na boeiend voetbalgevecht

20 juni om 19:52
Laatste update: 20 juni om 19:53

Denemarken en Engeland speelden donderdag hun tweede wedstrijd op dit EK. Een boeiend voetbalgevecht gaf uiteindelijk geen winnaar en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Engeland begon sterk en aan het duel en kwam in de 18e minuut op voorsprong dankzij Harry Kane. Kyle Walker snoepte de bal af van Kristiansen, stoomde op en legde de bal laag voor. Via wat geluk kwam de bal voor de voeten van Kane, die niet faalde en de 0-1 binnenschoot. Denemarken herstelde zich snel en wist in de 34e minuut gelijk te maken. Morten Hjulmand schoot van ongeveer 25 meter via de binnenkant van de paal raak.

In de tweede helft waren er kansen aan beide kanten. Phil Foden was dichtbij een tweede doelpunt voor Engeland, maar zijn schot belandde op de paal. Kort daarna probeerde Saka het met een kopbal die in het zijnet belandde. Het spel viel daarna enigszins dood, met weinig kansen en slordig spel over en weer.

In de 68e minuut kon Pickford makkelijk een volley van Damsgaard vangen. Enkele minuten later verraste Southgate met een opvallende wissel: Harry Kane werd vervangen door Ollie Watkins. Naast Kane werden ook Phil Foden en Bakayo Saka naar de kant gehaald. Waardoor de gehele aanval van Engeland werd vervangen.

Na zeventig minuten kreeg invaller Watkins een mooie diepe bal, maar Schmeichel reageerde goed en voorkwam een doelpunt met zijn voeten. Beide ploegen speelden daarna behoudend. Denemarken probeerde nog een treffer te creëeren, maar wisten het net niet meer te vinden. Southgate leek langs de zijlijn content met een punt en bedaarde zijn ploeg tot kalmte.

Het gelijkspel betekent dat Denemarken nog steeds ongeslagen is in de eerste twee wedstrijden van het EK 2024, een prestatie die ze eerder alleen in 2004 wisten te evenaren. Voor Engeland betekent het dat ze nog altijd aan kop gaan in groep C met vier punten uit twee wedstrijden.Â