'Jonge Spaanse uitblinker mogelijk optie voor project van Slot bij Liverpool'

Nico Williams is volgens The Athletic een optie voor het Liverpool van Arne Slot
21 juni om 14:43

Nico Williams heeft over belangstelling niet te klagen. De 21-jarige aanvaller die donderdagavond flink indruk maakte tegen Italië wordt gevolgd door topclubs uit de Premier League, waaronder het Liverpool van Arne Slot.

Volgens The Athletic wordt de naam van Williams intern besproken als een optie voor de flank. Mocht de aanvaller richting Anfield komen, dan krijgen Cody Gakpo en Luis Díaz de nodige concurrentie vanaf links, maar dan heeft Slot er wel weer een optie bij. Ook Arsenal en Chelsea worden genoemd als mogelijke bestemmingen.

Wat het extra interessant maakt voor clubs om toe te slaan, is de afkoopsom die Williams in zijn contract heeft bij Athletic Bilbao. De dribbelaar zou voor 55 miljoen euro kunnen worden opgepikt in Baskenland, maar hij zou wel een godsvermogen opstrijken aan salaris. Zelf zou de Spanjaard graag bij Barcelona willen spelen, maar door de heikele financiële situatie in Catalonië lijkt dat geen optie.

Williams maakte dit seizoen al flink wat indruk bij Athletic en die lijn zet hij door op het EK. De aanvaller maakte de Italiaanse rechtsback Giovani Di Lorenzo helemaal gek aan de linkerflank. Het enige wat voor Williams ontbrak was een goal of assist, maar daar was hij twee keer dichtbij. Eén van die mogelijkheden eindigde als een kruisraket op de kruising.