Dit is Guus Franke

Dit is Guus Franke, de man die dan toch de nieuwe eigenaar van Vitesse wordt

1 juli om 23:26
Laatste update: 1 juli om 23:26

Guus Franke, de laatst overgebleven mogelijke nieuwe investeerder van Vitesse gaat dan toch de nieuwe eigenaar worden van de club uit Arnhem. Daarmee lijkt een faillissement voor de club uit Arnhem wellicht toch afgedaan. Wie is deze ondernemer, die een miljardenbedrijf op zijn naam heeft staan? VoetbalNieuws.nl stelt je voor. 

Dit is Guus Franke, de investeerder die zich terugtrekt bij Vitesse

Franke, de eigenaar van Axiom Partners, een Zwitserse investeringsmaatschappij, gaat Vitesse overnemen. Common Group meldt dat beide partijen tot een akkoord zijn gekomen.

Franke is een 48-jarige ondernemer die in Ewijk is geboren, in de buurt van Nijmegen. Als tiener rondde Franke zijn mavo-opleiding af op het Lindenholt College in Nijmegen, dat tegenwoordig Mondial College heet. Na de mavo maakte Franke zijn havo-opleiding af. Hij haalde geen fantastische cijfers, maar was altijd geïnteresseerd in economie.

Tegenwoordig is Franke directeur van Axion Partners. Hij is bekend met investeringen in de sportwereld en sloot onlangs nog een deal met het F1-team van Aston Martin. Axiom Partners had in 2023 een omzet van meer dan één miljard euro.

De problemen van Vitesse zijn groter dan alleen de afgenomen proflicentie, zo vertelde interim-directeur Edwin Reijntjes vorige week. Volgens hem dreigt een faillissement en kan Vitesse over een week de rekeningen niet meer betalen. Juist hierdoor is het van enorm belang dat deze deal rond zou komen, vooralsnog lijkt dit dus gelukt.