Vermoedelijke opstelling Portugal

Vermoedelijke opstelling Portugal: geen basisplaats voor supersub Conceição

22 juni om 13:50

Door de overwinning tegen Tsjechië kon Portugal opgelucht ademhalen. Na een verassende achterstand draaiden de wissels van Roberto Martinez het geheel om. Toch lijkt hij geen veranderingen door te voeren. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door.

Portugal domineerde tegen Tsjechië, maar vergat zelf te scoren. Daarmee bracht de formatie van Martinez zich in de problemen en in een van de spaarzame aanvallen van de Tsjechen vloog de bal achter Diogo Costa. Het bleek het moment om in te grijpen en niet veel later viel via een eigen doelpunt al de gelijkmaker. Portugal wilde meer en kreeg dat kort voor het laatste fluitsignaal ook. Francisco Conceição stond koud in het veld en schoot van dichtbij binnen. De vreugde explosie was enorm en Portugal mocht niet klagen met drie punten.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Portugal?

Voor het Europees Kampioenschap weigerde de Portugese bondscoach veel prijs te geven over zijn opstelling. Uiteindelijk bleek er tegen de Tsjechen gekozen te zijn voor een 4-3-3 formatie, maar op papier zag de opstelling er toch iets anders uit. Er bleken drie verdediger achterop te staan en vooral de wingbacks kregen veel ruimte om naar voren te stomen. Aan die formatie lijkt tegen Turkije weinig te veranderen.

Ondanks de moeilijke wedstrijd tegen Tsjechië lijkt Martinez ook niet in te grijpen in zijn basisopstelling. Daarmee behoud Diogo Costa zijn plek onder de lat en vormen Nuno Mendes, Pepe en Rúben Dias het driemanschap achterin. Op het middenveld is er op de flanken plek voor João Cancelo en Diogo Dalot. Bruno Fernandes en Vitinha zullen gezamenlijk het middenveld moeten bespelen.

In de aanval is er geen plek voor supersub Conceição. Ook Liverpool aanvaller Diogo Jota moet wederom genoegen nemen met een rol als wisselspeler. Rafael Leão speelde een matige wedstrijd, maar krijgt opnieuw een kans vanaf de linkerkant. Bernardo Silva zal acteren als de rechtsbuiten, terwijl Cristiano Ronaldo de spitspositie inneemt. Zowel João Felix als Gonçalo Ramos wachten nog altijd op hun eerste minuten.

De vermoedelijke opstelling van Portugal: Costa; Dias, Pepe, Mendes; Dalot, Vitinha, Fernandes, Cancelo; Silva, Ronaldo, Leão.