Vermoedelijke opstelling Duitsland: Nagelsmann behoudt vertrouwen in zijn team

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Nagelsmann behoudt vertrouwen in zijn team

23 juni om 08:24
Laatste update: 23 juni om 10:55

Duitsland heeft zijn plaats in de volgende ronde van het EK 2024 al veiliggesteld na overtuigende overwinningen in de eerste twee groepswedstrijden. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Die Mannschaft met je door.

Er staat in de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland nog genoeg op het spel, ondanks dat Duitsland zich al heeft verzekerd van de achtste finales. De Duitsers willen namelijk eindigen als groepswinnaar. Bondscoach Julian Nagelsmann heeft aangegeven dat hij niet van plan is om veel wijzigingen door te voeren in zijn basiself.

Vermoedelijke opstelling Duitsland

Julian Nagelsmann heeft duidelijk gemaakt dat hij het momentum van zijn team wil behouden. Ondanks dat spelers als Jonathan Tah, Maximilian Mittelstadt, Antonio Rüdiger en Robert Andrich op scherp staan, lijkt de coach niet van plan om hen te sparen. "Ik denk dat het belangrijk is om zoveel mogelijk spelers uit de basisopstelling op het veld te hebben zodat we in het ritme blijven," verklaarde Nagelsmann na de overwinning op Hongarije. Grote veranderingen zijn dus niet te verwachten.

In het doel blijft Manuel Neuer een zekerheid. De verdediging zal waarschijnlijk bestaan uit Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah en Maximilian Mittelstadt. Op het middenveld vormen Robert Andrich en Toni Kroos het hart van het team. Voor de creatieve impulsen zorgen Jamal Musiala, Ilkay Gündogan en Florian Wirtz. Voorin wordt verwacht dat Kai Havertz opnieuw de aanval leidt, hoewel Niclas Füllkrug ook een optie kan zijn als Nagelsmann ervoor kiest om Havertz rust te geven.

Hoewel er enkele opties zijn om te rouleren, zoals Emre Can voor Andrich of Leroy Sané voor Wirtz, lijkt Nagelsmann te kiezen voor continuïteit en vertrouwen in zijn huidige elf.

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt; Andrich, Kroos; Musiala, Gündogan, Wirtz; Havertz.

De wedstrijd Zwitserland - Duitsland begint zondagavond om 21.00 uur in het Waldstadion in Frankfurt. Volg de wedstrijd live op VoetbalNieuws.nl voor het laatste nieuws en updates.