'Nagelsmann verlengt contract bij Duitsland na bereiken achtste finales EK'

'Nagelsmann verlengt contract bij Duitsland na bereiken achtste finales EK'
20 juni om 07:58

Julian Nagelsmann gaat zijn contract als bondscoach van Duitsland verlengen. De 2-0 overwinning op Hongarije verzekerde Die Mannschaft van een plek in de achtste finale van het EK 2024. Dat succes activeert een automatische verlenging van twee jaar in zijn contract, aldus Sky Sports en Fabrizio Romano.

In april meldde BILD al dat Nagelsmann tot medio 2026 bij de Duitse voetbalbond zou blijven. Nu Duitsland de groepsfase heeft overleefd, is die verlenging definitief. Nagelsmann werd eerder in verband gebracht met een terugkeer naar Bayern München, waar hij in 2023 werd ontslagen. Uiteindelijk koos Bayern voor Vincent Kompany als nieuwe coach.

Sinds zijn aanstelling als bondscoach heeft Nagelsmann één doel: Europees kampioen worden in eigen land. De start is veelbelovend met overtuigende overwinningen op Schotland en Hongarije. Duitsland werd in 1996 voor het laatst Europees kampioen.

Met de achtste finale veiliggesteld, kan Duitsland zich nu richten op de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland. Nagelsmann zal mogelijk enkele sleutelspelers rust geven in voorbereiding op de volgende ronde.