'Simons geeft Paris Saint-Germain duidelijkheid en lijkt in Duitsland te blijven'

'Simons hakt knoop door en wil per se uit Parijs vertrekken"

22 juni om 21:22

Xavi Simons wil koste wat kost vertrekken bij Paris Saint-Germain. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano heeft de jonge international van het Nederlands elftal inmiddels met de vuist op tafel geslagen in het Parc des Princes.

Romano maakt via zijn social media-account bekend dat Simons de clubleiding van PSG formeel op de hoogte heeft gesteld van zijn vertrekwens. Key detail daarbij is dat het hoe dan ook gaat om een transfer op huurbasis, omdat de Parijzenaren hun groeibriljantje niet definitief willen verkopen. Dat heeft te maken met een clausule in zijn contract, waardoor een groot percentage van een transfersom voor PSV zou zijn.

Volgens Romano zijn er twee mogelijke bestemmingen voor Simons: RB Leipzig, waar Xavi het voorbije seizoen actief was, en Bayern München. Beide clubs zouden al een lijntje hebben uitgegooid naar het management van de Nederlander. Sky Sports-verslaggever Florian Plettenberg meldt dat de zaakwaarnemer van Simons nu concrete onderhandelingen voert met Bayern. Bayern-directeur Max Eberl, die de Nederlandse spelmaker kent van hun gezamenlijke tijd bij RB Leipzig, maakt zich sterk voor hem.

Hoewel de 21-jarige aanvallende middenvelder pas na het EK 2024 de knoop definitief zal doorhakken, lijkt Der Rekordmeister de beste papieren te hebben. Alle partijen zetten echter in op een huurdeal, met een verplichte koopoptie in de zomer van 2025. Een transfer van Simons betekent niet dat de kassa bij PSV rinkelt, maar de Nederlandse kampioen bedong een clausule, waardoor het recht heeft op een percentage van de transfersom als Simons voor een bepaalde datum wordt verkocht.