Poule A komt ten einde: dit staat er zondagavond nog op het spel

Poule A komt ten einde: dit staat er zondagavond nog op het spel
23 juni om 09:41

Poule A komt zondagavond aan het einde. Om 21.00 uur worden de laatste groepswedstrijden in de eerste poule van het toernooi gespeeld en VoetbalNieuws vertelt je wat er bij iedere wedstrijd nog op het spel staat.

Duitsland – Zwitserland

In de basis is het vrij rechttoe rechtaan. Wint Duitsland van Zwitserland, dan is Die Mannschaft als groepshoofd geplaatst voor de volgende ronde. Kijk echter niet raar op als het gelijk staat in de slotfase en beide landen het wel prima vinden. Een gelijkspel betekent dat Duitsland als nummer één de groep verlaat en Zwitserland als nummer twee. Beide landen zullen met een gelijkspel tevreden zijn. Bij een Zwitserse overwinning gaan zij over het gastland heen. Duitsland is al zeker van plaatsing voor de volgende ronde.

Schotland – Hongarije

Hier staat nog alles op het spel. Mocht Schotland winnen, dan plaatsen zij zich zo goed als zeker voor de volgende ronde. Direct als nummer twee, mits het doelsaldo meewerkt en Duitsland Zwitserland verslaat. Indirect als nummer drie, dit kan gebeuren aangezien de vier beste nummers drie door gaan en Schotland bij een overwinning virtueel naar de eerste plaats van de beste nummers drie stijgt. Hongarije is in dit geval definitief klaar.

Mocht het gelijk worden, dan wordt het spannend. Hongarije is wederom direct klaar en kan naar huis. Schotland zal moeten afwachten wat de andere nummers drie doen. Virtueel zouden de Schotten naar de vierde plaats stijgen in de ranking van beste nummers drie, maar dan zouden in de resterende poulewedstrijden de andere nummers drie nagenoeg geen punten mogen pakken.

Mocht Hongarije winnen, dan kunnen zij ook nog hopen op een plaats bij de beste nummers drie. Schotland zou dan zeker zijn uitgeschakeld en virtueel zou Hongarije dan eveneens bovenaan kunnen komen in de nummers drie-pot. Echter blijft het dan lastig, want enkele gelijke spelen van andere nummers drie en ook Hongarije kan naar huis. Echter zullen de Hongaren een prima uitgangspositie hebben als zij van de Schotten winnen.