Goed bericht uit Oranje-kamp: zieke aanvaller reist team achterna naar Berlijn

Goed bericht uit Oranje-kamp: zieke aanvaller reist team achterna naar Berlijn
24 juni om 18:02
Laatste update: 24 juni om 18:03

Oranje-aanvaller Joshua Zirkzee is gewoon naar Berlijn afgereist voor het EK-duel met Oostenrijk. Dat meldt verslaggever Simon Zwartkruis van Voetbal International. Zirkzee miste maandag de training van het Nederlands elftal omdat hij ziek was. Daarom wordt getwijfeld aan zijn inzetbaarheid.

Zirkzees teamgenoten reisden per trein naar Berlijn, maar hijzelf is met de auto gekomen. De spits van Bologna heeft zich ondertussen bij de groep gevoegd. Of hij dinsdagavond ook daadwerkelijk minuten kan maken tegen de Oostenrijkers, is nog niet duidelijk. Oranje speelt haar laatste groepswedstrijd om 18.00 uur in het Olympiastadion.

VI meldde eerder al dat Zirkzee ook de training van zondag had gemist. Hij werd vlak voor de start van het EK ingevlogen, omdat Brian Brobbey geblesseerd was geraakt op de training. Tot dusver maakte Zirkzee nog geen minuten voor Oranje. Bondscoach Ronald Koeman heeft behalve hem en Brobbey in het centrum van de aanval ook de beschikking over Memphis Depay en Wout Weghorst.