'Feyenoord profiteert van financiële chaos bij Ajax en neemt talent over'

'Feyenoord profiteert van financiële chaos bij Ajax en neemt talent over'

24 juni om 20:37

Feyenoord heeft de vijftienjarige Jivayno Zinhagel binnengehaald. De aanvaller komt over van Ajax na een lange transfersoap, meldt FeyenoordYouthWatcher op X, geciteerd door 1908.nl. Zinhagel voegt zich bij het Onder 17-team van de Rotterdammers, dat afgelopen seizoen kampioen werd.

De transfer van Zinhagel, die zijn jeugd doorbracht in de Rotterdamse wijk Zevenkamp, ging niet zonder slag of stoot. Ajax wilde de getalenteerde buitenspeler behouden en hoopte zijn contract te verlengen. Echter, door de sportieve en financiële uitdagingen bij Ajax de laatste jaren, kon de club niet dezelfde voorwaarden bieden als voorheen. Hierdoor vertrekken meerdere jeugdspelers, waaronder Zinhagel.

Feyenoord troefde met deze transfer ook PSV af, dat eveneens concrete interesse had in de jonge aanvaller. Zinhagel begon zijn loopbaan bij Sparta en maakte in 2018 de overstap naar Ajax, waar hij in verschillende jeugdteams speelde. Dit jaar maakte hij zijn debuut bij Oranje O15 en wist hij twee keer te scoren. Zinhagel zal volgend seizoen onder leiding van Erik van der Ven en Jordi van de Sande uitkomen voor Feyenoord O17.

Eerder op de maandag werd bekend dat Feyenoord met Luca Dahl Tomasson, de zoon van voormalig clublegende Jon, nog een versterking voor de jeugdelftallen had binnen gehaald.