Koeman ziet opvallende dark horse op EK: 'Daar ben ik onder de indruk van'

Koeman ziet opvallende dark horse op EK: 'Daar ben ik onder de indruk van'
24 juni om 20:56
Laatste update: 24 juni om 20:57

Ronald Koeman geniet met volle teugen van het EK. De bondscoach van Oranje prijst zijn eigen team en de supporters, maar had maandagavond ook lovende woorden over voor andere landen. Oostenrijk, de tegenstander van dinsdag, kwam voorbij, maar ook een andere verrassende dark horse.

"Iedere wedstrijd van Oostenrijk is leuk om naar te kijken. Sowieso vind ik dit EK geweldig om mee te maken", aldus Koeman tijdens de persconferentie in aanloop naar het laatste groepsduel. "Niet alleen vanwege onze support die we krijgen. Maar ik word wel vermaakt door de negen van de tien wedstrijden die ik gezien heb. Dat komt ook door ploegen zoals Oostenrijk."

De bondscoach zag ook een ander land dat hem zeer aansprak. "Ik ben ook wel weer onder de indruk van Zwitserland. Met name gisteravond tegen Duitsland. Maar Spanje is natuurlijk een land dat superleuk en mooi voetbal speelt. Ik heb niet één wedstrijd gehad die ik niet leuk heb gevonden. Er zijn zoveel goede, sterke landen, daar zijn wij ook één van."

Nederland – Oostenrijk begint dinsdagavond om 18.00 uur in het Olympiastadion in Berlijn. VoetbalNieuws.nl doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.