Koeman verklapt eerste basisklant tegen Oostenrijk: 'Totaal geen twijfel'

Koeman verklapt eerste basisklant tegen Oostenrijk: 'Totaal geen twijfel'

24 juni om 19:48
Laatste update: 24 juni om 20:10

Memphis Depay begint dinsdagavond wederom in de basis bij het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman verteld in gesprek met de NOS. Koeman vertelt totaal niet aan de kwaliteiten van zijn spits te twijfelen, ondanks vele kritiek van buitenaf.

"Ik twijfel totaal niet aan hem", aldus Koeman. "Natuurlijk kan en moet het beter, maar er zit ook een verleden bij van wedstrijdritme. Memphis zal net als wij allemaal in het toernooi moeten groeien."

Van een 'nationale discussie' trekt Koeman zich dus weinig aan. De publieke opinie pleit tegenwoordig steeds vaker voor een basisplaats voor Wout Weghorst, die in de eerste groepswedstrijd tegen Polen de winnende treffer maakte (1-2). De spits die belangstelling van Ajax geniet moet dus genoegen nemen met een plek op de bank.

Bovendien had Koeman goed nieuws te melden over Brian Brobbey. De Ajacied begon het EK met problemen aan zijn hamstring, maar is ondertussen weer volledig fit om minuten te maken. Of hij dat ook gaat doen, moet uiteraard blijken. Nederland - Oostenrijk begint dinsdagavond om 18.00 uur in het Olympiastadion in Berlijn.