Bijzonder: Oranje speelt daags na EK-wedstrijd oefenduel in Wolfsburg

Bijzonder: Oranje speelt daags na EK-wedstrijd oefenduel in Wolfsburg

25 juni om 13:10

Het Nederlands elftal speelt woensdag, een dag na de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk, een oefenwedstrijd in Wolfsburg. Dat heeft de KNVB zojuist bekendgemaakt. In het AOK Stadion staat een duel met TSV Havelse gepland, een club dat uitkomt in de Regionalliga Nord.

Het oefenduel wordt woensdag om 12.00 uur achter gesloten deuren afgewerkt en dient ter vervanging van de zogenaamde 'MD+1-training'. Het is de verwachting dat tijdens deze wedstrijd vooral de spelers in actie zullen gaan komen die tot dusver weinig of nog niet hebben gespeeld. Eerder gaf bondscoach Ronald Koeman al aan graag een moment te willen inlassen om zijn reservespelers ook speelminuten te geven. Die wens wordt nu dus vervuld.

Oranje speelt dinsdag om 18.00 uur haar laatste groepswedstrijd op het EK, in Berlijn tegen Oostenrijk. Oranje is al door naar de achtste finales, aangezien het door de resultaten in andere poules sowieso tot de vier beste nummers drie behoort. Echter is het nog de vraag of Oranje doorgaat als nummer één, twee of drie.