Wanneer speelt Nederland tegen Engeland en wanneer tegen Roemenië?

Roemenië of Engeland: deze landen bepalen het vervolg van het toernooi voor Oranje

26 juni om 20:45
Laatste update: 26 juni om 10:42

Nederland wacht mogelijk een lastige tegenstander in de achtste finales. Oranje werd derde in de poule achter Oostenrijk en Frankrijk, maar zit wel aan de goede kant van het speelschema. VoetbalNieuws.nl legt je uit wanneer de manschappen van Koeman tegen Engeland of tegen Roemenië spelen.

Nederland verloor met 2-3 van Oostenrijk, iets waar niemand van uit ging. De teleurstelling droop van de gezichten, maar bovenal de machteloosheid. Niet getreurd, want de laatste zestien waren al bereikt door een gelijkspel tegen Frankrijk en een overwinning op Polen. Nu wacht Engeland of Roemenië. 

Wanneer speelt Oranje tegen Engeland of Roemenië?

De computers hebben gerekend en stellen dat Nederland met een zekerheid van 68 procent tegen Engeland gaat spelen in de achtste finale. Oranje kan het echter ook een stuk makkelijker hebben. Woensdagavond speelt Tsjechië tegen Turkije en Georgië tegen Portugal. Mocht Georgië of Tsjechië winnen, dan speelt Oranje tegen Roemenië. België kwam tegen Oekraïne niet verder dan een 0-0 gelijkspel en dus werden zij tweede achter de Roemenen. Zij speelden met 1-1 gelijk tegen Slowakije.

Winnen Tsjechië en Georgië niet, iets wat waarschijnlijk is tegen Portugal en Turkije, dan speelt Oranje dus tegen Engeland. Die wedstrijd zal zondagavond 30 juni om 18.00 uur zijn in Gelsenkirchen. Mocht één van beide wel winnen dan wacht voor Nederland een treffen op dinsdagavond om 18.00 uur met Roemenië. Die wedstrijd zal plaatsvinden in München.