'Wieffer-exit in de maak: Premier League-club nadert vraagprijs van Feyenoord'

'Wieffer-exit in de maak: Premier League-club nadert vraagprijs van Feyenoord'

26 juni om 10:00
Laatste update: 26 juni om 10:04

Mats Wieffer gaat zijn carrière wellicht voortzetten bij Brighton & Hove Albion, zo meldt 1908.nl. De Rotterdammers zouden al meerdere biedingen op zak hebben van de ploeg uit Zuid-Engeland en een transfer lijkt in de maak.

Dat Wieffer een transfer ging maken, leek al zeker. De middenvelder ontwikkelde zich de afgelopen maanden stormachtig en staat op de radar van menig topploeg. Brighton is volgens 1908 al enige tijd in gesprek met Feyenoord en zet in op een transfer. Er is nog geen akkoord tussen beide ploegen, maar het kan snel gaan. Zelf zou Wieffer een stap naar Brighton wel zien zitten.

Feyenoord zou zeker dertig miljoen Britse ponden willen zien, omgerekend iets meer dan 35 miljoen euro. Brighton zit naar verluid in de buurt van dat bedrag, maar er zit nog een verschil tussen vraag en aanbod. Wieffer kostte in 2022 slechts 575.000 euro, maar Excelsior heeft een doorverkoopclausule van 15 procent op de winst. Uitgaande van dertig miljoen euro is dat 4,5 miljoen euro voor de Rotterdamse stadsgenoot.