'De Ligt bereikt persoonlijk akkoord met Bayern en geeft Salihamidžić jawoord'

5 juli 2022 om 12:56
Laatste update: 5 juli 2022 om 13:42

Matthijs de Ligt heeft zijn jawoord gegeven aan Bayern München, dat melden Duitse media. De centrale verdediger van Juventus leek hard op weg naar Chelsea, maar lijkt nu toch zijn carrière te gaan vervolgen in Duitsland.

Bayern München heeft zich sinds maandag gemengd in de strijd om de handtekening van De Ligt. Chelsea leek de beste papieren te hebben voor de overname van de Oranje-international, maar daar is nu verandering in gekomen. SPORT 1 en de Duitse tak van Sky Sport melden dat De Ligt gesprekken gevoerd zou hebben met technisch directeur Hasan Salihamidžić. Naar verluidt heeft hij in deze gesprekken een persoonlijk akkoord bereikt met Der Rekordmeister.

Eerder op de dinsdag werd al bekend dat Bayern München een ruildeal wil voorstellen aan Juventus, aangezien de Duitsers niet van plan zijn op de hoofdprijs te betalen. Benjamin Pavard wordt geopperd als mogelijk ruilmiddel om de transfersom voor de centrumverdediger te drukken. In het contract van de Nederlander is een ontsnappingsclausule opgenomen ter waarde van 120 miljoen euro, waar zijn marktwaarde op dit moment op tachtig miljoen euro wordt geschat.