Vermoedelijke opstelling Portugal: Martínez wisselt, duidelijkheid over Ronaldo

Vermoedelijke opstelling Portugal tegen Georgië op het EK 2024
26 juni om 11:59
Laatste update: 26 juni om 12:00

Portugal sluit woensdagavond de groepsfase van het EK af tegen Georgië. Het elftal van bondscoach Roberto Martínez is al verzekerd van de volgende ronde, maar wil het toernooi graag afsluiten met een perfect resultaat: negen punten uit drie wedstrijden. Daarbij worden enkele belangrijke wijzigingen in de opstelling verwacht. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Portugezen met je door!

Vermoedelijke opstelling Portugal

Roberto Martínez heeft al bevestigd dat Diogo Costa en Cristiano Ronaldo in de basis zullen starten. Verwacht wordt dat Portugal opnieuw kiest voor een formatie met drie centrale verdedigers, zoals tegen Tsjechië (2-1). Hierdoor zullen António Silva, Danilo en Gonçalo Inácio samen de verdediging vormen. Aan de flanken is er ruimte voor Nélson Semedo en Pedro Neto, die als wingbacks zullen fungeren.

Op het middenveld is João Neves een sterke kandidaat om te starten, mede omdat João Palhinha een gele kaart heeft en gespaard wordt voor de volgende ronde. Francisco Conceição, ondanks zijn eigen gele kaart, lijkt verzekerd van een basisplaats in de aanval naast Cristiano Ronaldo en João Félix.

Deze opstelling biedt Martínez de mogelijkheid om enkele van zijn sleutelspelers rust te geven voor de knock-outfase, zoals Pepe en Bernardo Silva. De inzet van jonge talenten zoals Gonçalo Inácio en João Neves toont ook de breedte en de kwaliteit van de Portugese selectie.

Vermoedelijke opstelling Portugal: Diogo Costa; António Silva, Danilo, Gonçalo Inácio; Nélson Semedo, João Neves, Matheus Nunes, Pedro Neto; Francisco Conceição, Cristiano Ronaldo, João Félix.

Georgië - Portugal begint om 21.00 uur in de Veltins Arena in Gelsenkirchen. De wedstrijd is live te volgen op NPO 1. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.