Hierom denkt de Italiaanse bondscoach Spalletti dat er een mol is binnen zijn team

Hierom denkt de Italiaanse bondscoach Spalletti dat er een mol is binnen zijn team
26 juni om 12:28

Luciano Spalletti, de bondscoach van Italië, vermoedt dat één van zijn spelers belangrijke informatie lekt naar de media. Op de persconferentie in aanloop naar de achtste finale van het EK tegen Zwitserland, reageerde hij fel op een vraag van een journalist.

Zo zou Spalletti van formatie zijn veranderd. In de eerste twee wedstrijden werd er 4-3-3 gespeeld, daarna 3-5-2. "Dit is geen aanname van jou, iemand heeft jou dit verteld", aldus Spalletti, reagerend op een vraag waarom dat het geval was. "Er is duidelijk iemand in het team die de informatie doorgeeft en die persoon schaadt het team. Ik praat dagelijks met mijn spelers."

De druk op de Italiaanse bondscoach is toegenomen. Italië, de regerend kampioen, plaatste zich weinig overtuigend met vier punten in de poule. "Het is niet meer dan normaal dat er druk en verantwoordelijkheid is. Ik heb in mijn leven zoveel wedstrijden verloren. Toen ik de leiding kreeg over Empoli, dat toen op het vierde niveau speelde, kon ik niet slapen", zei Spalletti.

Zwitserland – Italië begint zaterdagavond om 18.00 uur in het Olympiastadion in Berlijn. De winnaar gaat door naar de kwartfinales, de verliezer mag vanzelfsprekend naar huis.