Dit is de voorselectie van Spanje voor de Olympische Spelen in Parijs

Dit is de voorselectie van Spanje voor de Olympische Spelen in Parijs
26 juni om 12:50
Laatste update: 26 juni om 12:51

De Spaanse bondscoach Santi Denia heeft de voorlopige selectie voor de Olympische Spelen in Parijs bekendgemaakt. Onder de 22 spelers zijn enkele verrassingen te vinden. VoetbalNieuws.nl zet de namen voor je op een rij!

De selectie bevat opvallende namen zoals Fermín López en Álex Baena. Zij spelen momenteel ook voor de Spaanse selectie op het EK, hoewel ze daar weinig minuten maken. Een ander talent is Pau Cubarsí van FC Barcelona. Aanvallers Samu Omorodion en Diego López en verdediger Miguel Gutiérrez, die uitblonken in LaLiga, zijn ook geselecteerd.

Spanje mag drie dispensatiespelers meenemen, die ouder zijn dan 23 jaar: Juan Miranda, Abel Ruiz en Sergio Gómez. Miranda was al actief op de vorige Olympische Spelen in Tokio. Jonge talenten zoals Eric García van FC Barcelona, Christian Mosquera en Adrián Bernabé, die een uitstekend seizoen had bij Parma in Italië, zijn eveneens geselecteerd.

Spanje plaatste zich voor de Olympische Spelen door de halve finales van het EK onder 21 te bereiken. De voorbereiding begint op 1 juli in de Ciudad del Fútbol. Op 17 juli speelt Spanje een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten in Bordeaux. De eerste groepswedstrijd is op 24 juli tegen Oezbekistan in het Parc des Princes in Parijs.

Selectie Spanje Olympische Spelen

Keepers: Arnau Tenas (Paris Saint-Germain), Joan García (Espanyol), Alejandro Iturbe (Atlético Madrid)

Verdedigers: Marc Pubill (Almería), Juanlu Sánchez (Sevilla), Eric García (Girona), Cristhian Mosquera (Valencia), Pau Cubarsí (Barça), Jon Pacheco (Real Sociedad), Miguel Gutiérrez (Girona), Juan Miranda (Betis)

Middenvelders: Álex Baena (Villarreal), Pablo Barrios (Atlético de Madrid), Adrián Bernabé (Parma), Beñat Turrientes (Real Sociedad), Aimar Oroz (Osasuna)

Aanvallers: Sergio Gómez (Manchester City), Fermín López (Barça), Diego López (Valencia), Sergio Camello (Rayo Vallecano), Samu Omorodion (Deportivo Alavés), Abel Ruiz (SC Braga)