Goed nieuws: Hongaarse spits Varga na zware botsing ontslagen uit ziekenhuis

Goed nieuws: Hongaarse spits Varga na zware botsing ontslagen uit ziekenhuis
26 juni om 14:50

De Hongaarse spits Barnabás Varga heeft het ziekenhuis in Stuttgart verlaten en is teruggekeerd naar huis. Varga, die uitkomt voor Ferencváros en de Hongaarse nationale ploeg, raakte ernstig geblesseerd tijdens de EK-wedstrijd tegen Schotland.

In de 71e minuut van de wedstrijd tussen Hongarije en Schotland, die Hongarije met 1-0 won, botste Varga in de lucht tegen de Schotse doelman Angus Gunn. Hij verloor daarbij het bewustzijn en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De diagnose was zwaar: meerdere breuken in de jukbeenderen en een hersenschudding.

Op maandag onderging Varga een succesvolle operatie. Een dag later kreeg hij bezoek van de Hongaarse bondscoach Marco Rossi en andere stafleden. Varga reageerde via de clubwebsite van Ferencváros. Daar gaat hij komend seizoen samenwerken met de Nederlandse coach Pascal Jansen. "Bedankt voor alle steunberichten", schreef hij. "Het is goed om weer thuis te zijn. Ik zal de komende weken rusten en werken aan mijn herstel. Ik heb de botsing teruggezien, ik schrik niet snel."

De Hongaarse voetbalbond meldde dat Varga geen verdere rol zal spelen in het EK 2024. Hongarije hoopt zich ondanks deze tegenslag te plaatsen voor de achtste finales als een van de beste nummers drie.