'PSV meldt zich opnieuw in Duitsland voor Belgische middenvelder'

'PSV meldt zich opnieuw in Duitsland voor Belgische middenvelder'

27 juni om 08:43
Laatste update: 27 juni om 08:45

PSV heeft zich opnieuw gemeld voor Aster Vranckx. Dat meldt De Telegraaf. De Eindhovenaren hadden de Belgische middenvelder vorig seizoen al in beeld, maar toen kreeg een transfer nét geen doorgang.

Met het oog op een eventuele transfer van EK-gangers Joey Veerman en Jerdy Schouten regeert PSV alvast vooruit. Technisch directeur Earnest Stewart zou opnieuw een lijntje hebben uitgegooid naar Vranckx, die momenteel onder contract staat bij VfL Wolfsburg. Voor die club speelde de 21-jarige controleur in het afgelopen seizoen 24 wedstrijden in de Bundesliga, voornamelijk als invaller.

De interesse in Vranckx was vorig seizoen al heel concreet. De Rode Duivel, die momenteel met België actief is op het EK, bracht zelfs al eens een bezoek aan Eindhoven. Uiteindelijk leverde dat dus niets op. Behalve PSV zou ook Fiorentina voor hem in de markt zijn.

Vranckx begon zijn carrière bij KV Mechelen en geldt nog steeds als één van de grootste Belgische voetbaltalenten. In het seizoen 2022/2023 werd hij door Wolfsburg verhuurd aan AC Milan. Volgens Transfermarkt.nl ligt zijn geschatte transferwaarde rond de twaalf miljoen euro. Vranckx’ contract in Duitsland loopt komend seizoen af.