Waar en hoe laat wordt Frankrijk - België op het EK 2024 uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt Frankrijk - België op het EK 2024 uitgezonden?
27 juni om 09:54
Laatste update: 27 juni om 09:55

Maandagavond staat er een spannende achtste finale van het EK 2024 op het programma: Frankrijk neemt het op tegen België in de Esprit Arena in Düsseldorf. Waar kun je deze wedstrijd kijken? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids!

Frankrijk - België kijken

Frankrijk, één van de titelfavorieten, stelde teleur door slechts als tweede in hun poule te eindigen. Ze behaalden een magere 0-1 overwinning op Oostenrijk, speelden gelijk tegen Nederland (0-0) en deelden de punten met Polen (1-1). België, dat ook veel kritiek kreeg na hun tweede plek in de poule, verloor verrassend van Slowakije (1-0), boekte een 2-0 overwinning op Roemenië en sloot de groepsfase af met een 0-0 tegen Oekraïne. Beide ploegen hebben iets goed te maken en willen bewijzen dat ze tot de beste van Europa behoren.

Dit duel is extra beladen, omdat Frankrijk en België buurlanden zijn en elkaar voor het laatst troffen in de halve finale van het WK 2018, waar Frankrijk met 1-0 won. België zal erop gebrand zijn om revanche te nemen en door te stoten naar de kwartfinales, waar de winnaar het opneemt tegen Portugal of Slovenië.

Wanneer spelen Frankrijk en België tegen elkaar?

Frankrijk - België begint maandag 1 juli om 18.00 uur in de Esprit Arena in Düsseldorf. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen op NPO 1. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.