Waar en hoe laat wordt Roemenië - Nederland op het EK 2024 uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt Roemenië - Nederland op het EK 2024 uitgezonden?

27 juni om 06:36
Laatste update: 27 juni om 07:05

Oranje staat voor een spannende uitdaging in de achtste finale van het EK 2024. Komende dinsdag nemen ze het op tegen Roemenië in de Allianz Arena in München. Waar kun je deze wedstrijd kijken? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids!

Roemenië - Nederland kijken

Roemenië eindigde als eerste in hun poule na een indrukwekkende 3-0 overwinning op Oekraïne, een verlies tegen België en een gelijkspel tegen Slowakije. Nederland daarentegen, kende een wisselvallig toernooi en werd derde in hun poule. Na een 1-2 winst op Polen, een gelijkspel tegen Frankrijk en een dramatische 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk, leek het erop dat Oranje een enorm zware tegenstander zou krijgen bij de laatste zestien. Dankzij de overwinning van Georgië op Portugal kwam Nederland echter als beste nummer drie tegenover Roemenië te staan.

Het duel tegen Roemenië biedt Oranje een kans op eerherstel en mogelijk een rematch tegen Oostenrijk of een clash met Turkije in de kwartfinale. Beide tegenstanders zijn geen absolute toplanden, wat perspectief biedt voor Nederland om verder te komen in het toernooi. Tevens zitten toplanden als Spanje, Portugal, Duitsland en Frankrijk in de andere helft van het toernooischema.

Wanneer speelt Nederland tegen Roemenië?

Roemenië - Nederland begint dinsdag 2 juli om 18.00 uur in de Allianz Arena in München. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen op NPO 1. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.