Lamine Yamal haalt zijn examens terwijl hij op het EK actief is met Spanje

Lamine Yamal krijgt goed nieuws op de rustdag van de Spaanse ploeg

27 juni om 21:00

Lamine Yamal heeft zijn schoolexamens gehaald terwijl hij met Spanje deelneemt aan het EK 2024. De zestienjarige middenvelder van Barcelona kreeg deze week te horen dat hij geslaagd is.

Yamal, die het vierde jaar van het ESO in Spanje heeft afgerond, had zijn schoolboeken meegenomen naar het toernooi. Terwijl zijn teamgenoten zich vermaakten tijdens de vrije uren, maakte Yamal zijn huiswerk. Dit leidde tot grappen binnen het team, maar hij heeft zijn examens met succes afgerond.

Het is nog niet duidelijk of Yamal verder gaat met de Bachillerato, de laatste twee jaren van het voortgezet onderwijs in Spanje, of dat hij zich volledig op zijn voetbalcarrière gaat richten. Bij La Masia, de befaamde jeugdopleiding van Barcelona, wordt hij gestimuleerd om zijn opleiding voort te zetten.

Het EK verloopt voorspoedig voor Spanje, dat alle groepswedstrijden heeft gewonnen. In de achtste finale wacht een duel met Georgië. Nu Yamal zijn examens achter de rug heeft, kan hij zich volledig concentreren op het voetbal. In het Duitse Donaueschingen, waar Spanje zijn trainingskamp heeft, zouden de inwoners een schooltas met een Spaanse vlag kunnen zien hangen als symbool van Yamal's succes.