'Aanstelling Van Nistelrooij en Hake zorgt voor uittocht in de staf van United'

'Aanstelling Van Nistelrooij en Hake zorgt voor uittocht in de staf van United'

27 juni om 20:42
Laatste update: 27 juni om 20:48

Mitchell van der Gaag lijkt Manchester United te gaan verlaten. The Athletic meldt dat de mogelijke komst van Ruud van Nistelrooij en René Hake naar de staf van Erik ten Hag de aanleiding is voor zijn mogelijke vertrek.

Van der Gaag en Ten Hag zien deze zomer als een goed moment om uit elkaar te gaan. De voormalige trainer van Jong Ajax wil graag weer als hoofdtrainer aan de slag. Eerder werd bekend dat Van Nistelrooij en Hake aan de technische staf van Manchester United worden toegevoegd. Hun komst zou Van der Gaag de ruimte geven om zijn eigen ambities na te jagen.

De aanstaande aanstellingen van Van Nistelrooij en Hake zorgen ook voor een heroverweging van de rol van Steve McClaren binnen de staf. Daarnaast zullen er gesprekken plaatsvinden over de verantwoordelijkheden van Darren Fletcher bij de club. Ook de positie van Benni McCarthy in Manchester is onzeker na de mogelijke aanstelling van de Nederlanders.

Van der Gaag heeft in het verleden gewerkt als hoofdtrainer in Portugal en Nederland en heeft de ambitie om deze rol weer op te pakken. Ten Hag en Van der Gaag hebben een goede werkrelatie, maar de nieuwe structuur bij Manchester United biedt de kans voor een herschikking binnen de staf.

Manchester United kende een turbulent seizoen, de club eindigde als achtste in de Premier League maar won wel de FA Cup. Met deze prijs kwalificeerde de club zich voor de Europa League. Ten Hag, die in 2022 werd aangesteld, won in zijn eerste seizoen ook al de EFL Cup en bereikte de finale van de FA Cup, waarin werd verloren van Manchester City.