Zo reageren Ajax-supporters op het gelekte thuisshirt van de Amsterdamse club

Dit zeggen Ajax-supporters over het gelekte thuisshirt van de club

27 juni om 22:30
Laatste update: 27 juni om 22:02

Het nieuwe thuisshirt van Ajax is uitgelekt en heeft direct voor veel kritiek gezorgd onder de supporters. De eerste afbeeldingen van het shirt, gedeeld door het betrouwbare X-account Öpaleak, laten een opvallend ontwerp zien dat niet bij iedereen in de smaak valt.

Het shirt, ontworpen door Adidas, heeft aan de voorkant een vertrouwd uiterlijk, maar de achterkant zorgt voor ophef. De rode baan, een kenmerkend element van het Ajax-shirt, loopt dit keer niet door tot de onderkant. In plaats daarvan eindigt deze enkele centimeters boven de onderkant met een rond uiteinde. Dit ontwerp roept veel vragen en negatieve reacties op van de fans.

"Dit moet een slechte grap zijn", reageert een gebruiker op X. "Is het nou zo moeilijk om een echt mooi Ajax-shirt te maken? Dit is werkelijk waar oer- en oerlelijk", voegt een andere supporter toe. De reacties zijn fel en laten zien dat de fans niet blij zijn met de veranderingen.

Naast de controversiële achterkant heeft het nieuwe shirt ook een kraagje, wat vorig seizoen ontbrak. De bekende witte Adidas-strepen zijn weer aanwezig op de schouders en het logo van Ajax is weer in het rood op de borst te zien in plaats van in het midden zoals vorig seizoen.

De fans hadden vorig jaar al kritiek op het feit dat de rode baan niet volledig doorliep, en het lijkt erop dat Adidas deze feedback niet volledig heeft meegenomen. De uitgelekte beelden hebben gezorgd voor gefronste wenkbrauwen en veel discussie onder de Ajax-aanhangers.