Rode kaarten vliegen in het rond: wat is het record in de Copa América?

Wat is het recordaantal rode kaarten in de Copa América?
28 juni om 10:20

Er zijn nog geen twee speelrondes afgerond in de Copa América, maar de rode kaarten vliegen in het rond. De ene na de andere wedstrijd kleurt rood. Wat is het recordaantal rode kaarten in het toernooi? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Het gaat hard met de rode kaarten in de Copa América. Het Zuid-Amerikaanse spel staat bekend om zijn hardheid en dat blijkt maar weer op het toernooi dat in de Verenigde Staten gehouden wordt. Tijdens Panama - Verenigde Staten viel tweemaal direct rood voor zowel Timothy Weah (USA) en Adalberto Carrasquilla (PAN). Zij waren niet de eerste spelers die van het veld werden gestuurd, want het aantal staat met deze rode kaarten al op vier.

Wat is het recordaantal rode kaarten in de Copa América?

Met vier directe rode kaarten doet de Copa América het goed. Er vielen al meer directe rode kaarten dan tijdens de volledige vorige editie in 2021. Ook komt het toernooi van 2019 in zicht, toen werd namelijk over het gehele toernooi vijf keer direct rood uitgedeeld. Echter is er een verschil. Tijdens de Copa América 2024 werd nog geen enkele keer twee keer geel uitgedeeld, dat gebeurde wel op de vorige toernooien. in 2021 driemaal en in 2019 twee keer.

Twee toernooien springen eruit op de Copa América als het gaat om directe rode kaarten. Zowel in de editie van 1983 als de editie van 2001 werd dertien keer direct rood getoond. Daarmee moet het huidige toernooi nog aardig bijpoten om dat record te verbreken. Tijdens de edities van 1979 en 1991 werd twaalf keer de rode kaart getoond. Ook tijdens de Copa América's van 2011 en 2016 regende het kaarten. In 2011 waren er tien directe rode kaarten en was er vier keer twee keer geel. Het record voor rode kaarten na twee keer geel staat op naam van het toernooi van 2016. Naast vijf directe rode kaarten gebeurde het tien keer.