Georges Mikautadze naar AS Monaco

'Voormalig Ajax-flop op weg naar Franse top: AS Monaco bereikt akkoord'

28 juni om 10:45

Georges Mikautadze lijkt op weg naar AS Monaco. De huidige topscorer van het Europees Kampioenschap heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Franse topploeg. Daarmee zal hij Metz na een halfjaar weer verlaten.

Metz lichtte de koopoptie op Mikautadze en daarmee keerde de Georgiër na een korte huurperiode officieel van Ajax weer terug bij zijn oude ploeg. Eerder hadden de Amsterdammers hem voor meerdere miljoenen overgenomen. Bij Metz kon Mikautadze de club niet redden van degradatie. AS Saint-Étienne bleek toch te sterk in de play-offs en dus degradeerde de club weer terug naar de Ligue 2. 

'AS Monaco heeft een mondeling akkoord bereikt over persoonlijke voorwaarden met de Georgische spits Georges Mikautadze', schrijft transfergoeroe Fabrizio Romano op X. 'Monaco heeft ook een voorstel naar Metz gestuurd om overeenstemming te bereiken over de vergoeding, in een poging te anticiperen op andere clubs... en de deal rond te krijgen vóór het einde van het EK.'

Waar het scoren bij Ajax Mikautadze niet lukte, laat hij zijn kunsten wel zien op het Europees Kampioenschap. Verrassend haalde Georgië de volgende ronde en daar mag de aanvaller voor bedankt worden. In alle drie de groepsduels was hij trefzeker en daarmee is hij ook de huidige topscorer van het toernooi.