Van Dijk geraakt: dit zegt de aanvoerder over de kritiek van Van Basten

Dit zegt Van Dijk over de ontvangen kritiek
28 juni om 13:06
Laatste update: 28 juni om 13:06

Virgil van Dijk is geraakt door de harde kritiek van Marco van Basten na de nederlaag tegen Oostenrijk, zo vertelt hij op het persmoment. Oranje verloor tijdens het slotduel van de groepsfase met 2-3 van de Oostenrijkers. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Tijdens het persmoment stelde de Oranje-aanvoerder zich kwetsbaar op en erkende hij dat de kritiek terecht was. "Het spreekt voor zich dat ik de verantwoordelijkheid nu moet nemen", zei Van Dijk. "We hebben de laatste 48 uur veel gesproken en er zijn harde woorden gevallen. Voor mijn gevoel heeft het geholpen, maar het is wel écht tijd om dat te laten zien."

Van Dijk kreeg flink wat kritiek na de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk, onder andere van Van Basten. "Ik kan de kritiek op mijn spel ook begrijpen. Het is volkomen logisch. Ik neem het mezelf ook kwalijk. Ik ben namelijk niet gek, ik weet wanneer het beter moet. Daar werk ik dan ook aan", aldus Van Dijk.

De aanvoerder heeft vertrouwen in een betere prestatie van het Nederlands elftal tegen Roemenië in de achtste finales. "De afgelopen wedstrijd was absoluut niet mijn beste, maar persoonlijk is dat dit seizoen nog niet vaak gebeurd. Voor mij is het belangrijk dat het nu ook stopt. Dat is de verantwoordelijkheid die ik nu neem. Die verantwoordelijkheid is heel groot, vooral bij Oranje. En de kritiek raakt me dan ook wel", vervolgde hij.

Van Dijk wil dinsdag laten zien wat hij in huis heeft. "In Engeland zeg je lead by example, niet bij het dragen van je aanvoerdersband. Ik had de afgelopen wedstrijd meer moeten brengen. Dat moet ik nu dinsdag maar eens laten zien", besloot hij.