Dit zegt Puscas over de komende ontmoeting van Oranje met Roemenië

Dit zegt Dragusin over de komende ontmoeting van Oranje met Roemenië
27 juni om 21:10
Laatste update: 27 juni om 21:25

George Puscas denkt dat Nederland in de achtste finales van het EK nog een lastige kluif gaat krijgen aan Roemenië, zo meldt de NOS. De aanvaller van Genua werd verrassend winnaar van Groep E en treft met zijn land in de volgende ronde het Nederlands elftal. 

"Zijn ze in Nederland opgelucht? Ik weet niet of jullie dat moeten zijn", zegt de aanvaller van het Roemeense elftal. "We hebben een taaie ploeg, denk ik. We hebben laten zien waartoe we in staat zijn. Tegen Slowakije speelden we goed, stonden compact. We hebben gewoon een sterke ploeg. Ik denk dat Nederland zich wat meer zorgen moet maken. Wij respecteren in elk geval elke tegenstander op het EK, maar gaan met iedereen de strijd aan."

Roemenië kende tot dusver een goed EK. Het land ging voortvarend van start in de openingswedstrijd tegen Oekraïne. De wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Roemenië. Ondanks de nederlaag tegen België slaagde de ploeg erin om zich op doelsaldo als eerste te plaatsen voor de volgende ronde. In de achtste finale komt Roemenië het Oranje van Ronald Koeman tegen.

"We zullen in elk geval goed voorbereid zijn en goed naar de trainer luisteren", zegt Puscas over de speelstijl van Roemenië tegen Oranje. "Wees er zeker van dat we er zullen staan. Er is tot dinsdag genoeg tijd om alle spelers goed uit te laten rusten en er fysiek en mentaal klaar voor te zijn tegen Nederland."

De wedstrijd Roemenië - Nederland wordt op dinsdag 2 juli om 18.00 uur gespeeld in München.