'Dani de Wit kan transfer maken en kiest tussen Bundesliga en Serie A'

Dani de Wit staat in de belangstelling van buitenlandse clubs
29 juni om 07:40

Dani de Wit staat voor een grote beslissing nu zijn contract bij AZ afloopt. VfL Bochum en meerdere clubs uit de Serie A dingen naar de handtekening van de 26-jarige middenvelder, meldt het Duitse Kicker.

Bochum biedt De Wit de kans op zijn eerste buitenlandse avontuur, terwijl ook US Lecce een optie is. Volgens Kicker is de stap naar Italië financieel aantrekkelijker. De Wit zelf gaf in april bij Voetbal International aan open te staan voor een buitenlandse uitdaging.

AZ is al sinds 2019 de werkgever van de Nederlandse middenvelder, maar accepteert zijn vertrek. De club betaalde destijds 2 miljoen euro aan Ajax voor de speler, die nu op een marktwaarde van 5 miljoen euro wordt geschat door Transfermarkt. De Wit speelde 188 wedstrijden voor AZ, waarin hij 46 keer scoorde en 21 assists gaf. Afgelopen seizoen was hij goed voor tien Eredivisie-doelpunten.

Bochum, de nummer zestien van de Bundesliga, werkt met een beperkt budget en zoekt naar transfervrije spelers. Momenteel zijn ze in gesprek met de entourage van De Wit. US Lecce kan financieel meer bieden, maar De Wit's keuze is nog onbekend.