'Aanvaller van Frankrijk verlaat het EK-kamp in aanloop naar het duel met België'

'Aanvaller van Frankrijk verlaat het EK-kamp in aanloop naar het duel met België'

29 juni om 10:15

Kingsley Coman heeft het EK-kamp van Frankrijk tijdelijk verlaten. Zijn vrouw staat op het punt te bevallen van het vierde kind van de aanvaller, waardoor Coman naar Zweden vertrekt.

De verwachting is dat Coman snel terugkeert en mogelijk beschikbaar zelfs op tijd is voor de achtste finale tegen België. Eerder moest Phil Foden om dezelfde reden het kamp van Engeland tijdelijk verlaten. Coman speelde niet veel tijdens het toernooi vanwege een recente blessure.

Volgens RMC Sport vertrok Coman vrijdagavond naar Zweden om bij zijn vrouw te zijn. Frankrijk is een van de favorieten voor de titel, maar kende een matige start in het toernooi. Het land eindigde als tweede in de groep achter Oostenrijk. Coman maakte tot nu toe alleen een korte invalbeurt tegen Nederland.

Coman en Sabrina Duvad hebben samen al een kind. Hun eerste kind werd geboren tijdens het EK 2020, waarvoor Coman destijds ook het Franse kamp tijdelijk verliet. Coman's terugkeer wordt snel verwacht, gezien de belangrijke wedstrijd tegen België, waarin Frankrijk het moet opnemen tegen sterspelers als Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku.