'Arne Slot wil Engels international verleiden tot transfer naar Liverpool'

Arne Slot wil Anthony Gordon verleiden tot transfer naar Liverpool
29 juni om 19:15

Liverpool blijft geïnteresseerd in Anthony Gordon, ondanks dat de onderhandelingen met Newcastle United deze week zijn vastgelopen. De vleugelspeler van Newcastle, die een indrukwekkend seizoen achter de rug heeft, staat ook op de radar van Paris Saint-Germain (PSG).

Volgens The Guardian kwam Liverpool deze week voor het eerst in contact met Newcastle over Gordon. De 23-jarige Engelsman scoorde elf keer en gaf tien assists in 35 Premier League-wedstrijden. Newcastle betaalde in 2023 maar liefst 45 miljoen euro aan Everton voor Gordon en zijn marktwaarde is sindsdien flink gestegen. Newcastle is bereid om te onderhandelen, maar de gesprekken liepen vast toen Liverpool weigerde verdediger Jarell Quansah op te nemen in de deal.

Hoewel de onderhandelingen zijn gestrand, blijft de kans bestaan dat Liverpool dit weekend een concreet bod doet. De club van Jürgen Klopp lijkt vastberaden om Gordon aan te trekken, ondanks de interesse van PSG. De Franse grootmacht heeft Gordon ook op de shortlist staan, maar Liverpool lijkt momenteel concreter in hun interesse.

Newcastle heeft daarnaast te maken met de Premier League's profitability and sustainability regulations (PSR), wat betekent dat ze mogelijk openstaan voor het verkopen van hun sterspelers om aan deze financiële regels te voldoen. Gordon, die momenteel Engeland vertegenwoordigt op het EK 2024, is een van de spelers die op de nominatie staat op te vertrekken bij de club.

De situatie rondom Gordon is een hot topic in Engeland. Het blijft afwachten of Liverpool dit weekend een definitief bod zal doen en of Newcastle bereid zal zijn om hun sterspeler te laten gaan. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor de toekomst van Anthony Gordon.