Priske geeft eerste Feyenoord-interview: 'Slot en ik delen dezelfde filosofie'

Priske geeft eerste Feyenoord-interview: 'Slot en ik delen dezelfde filosofie'
28 juni om 18:02

Brian Priske begint vol enthousiasme aan zijn rol als hoofdtrainer van Feyenoord. De Deen volgt Arne Slot op en heeft hoge verwachtingen van zijn tijd in Rotterdam. Vrijdagmiddag gaf hij zijn eerste officiële interview aan de clubmedia.

"Ik ben natuurlijk ontzettend blij om hier te zijn", zegt Priske. "Het was op verschillende gebieden een langdurig proces. Het waren goede gesprekken met Dennis te Kloese en andere mensen binnen de club. En uiteraard was het ook vakantie en ging ik soms heen en weer tussen Rotterdam en Denemarken. Het is fijn eindelijk op het trainingscomplex 1908 te zijn. Het is fijn om te beginnen. Het is vooral tijd om de spelers op 1 juli te laten beginnen."

Priske heeft zijn staf versterkt met Luka Babalola en Björn Hamberg. Hij is blij dat Babalola, met wie hij eerder bij Sparta Praag werkte, met hem meekomt. Volgens Priske is het essentieel om iemand in de groep te hebben die hem goed kent en weet wat hij nodig heeft. Over Hamberg vertelt Priske dat ze de afgelopen maand veel met elkaar hebben gesproken en dat Hamberg veel kwaliteit en ervaring uit de Premier League meebrengt.

Bij Feyenoord wil Priske de stijgende lijn van Slot voortzetten met aanvallend voetbal. "Ik denk dat we uiteindelijk dezelfde filosofie delen", zegt Priske. "De supporters zullen ervaren hoe we willen spelen. Dit is hoe we onszelf en de club willen presenteren. Er zal misschien een wijziging in de opstelling plaatsvinden, dat is mogelijk. En dan moeten we er natuurlijk voor zorgen dat de individuele spelers hun kwaliteiten goed kunnen benutten."

Priske benadrukt dat hij wil spelen met intensiteit en passie. "De spelers moeten alles geven. Het publiek moet voelen dat de spelers alles geven voor het logo en de club." Hij wil dit realiseren met aanvallend voetbal, ondersteund door data.